Máme velké štěstí, že máme kolem sebe skvělý okruh přátel, se kterými se pokaždé cítíme naprosto skvěle. Je sice pravda, že bychom se mohli potkávat častěji, ale zas o to více jsme si vzácní. Nedávno jsme se opět potkali a stálo to opět za to. Společně si navzájem vaříme a připravujeme nějaké ty chuťovky, po kterých se vždy jen zapráší. Ale proč o tom všem vlastně píšeme? Naše drahá Markét z Kitchnette ten den připravila skvělou tuňákovou pomazánku a my jsme se vrátili zpátky do dětství, kdy ji nám a určitě i spoustě ostatním z vás, připravovaly naše maminky nebo babičky. A tak jsme si řekli, že se o to s vámi musíme jednoduše podělit a tady je naše verze 🙂




– Šalotku nakrájejte na drobno a lehce prosolte, aby změkla a pustila šťávu, čímž se ještě více zjemní. Okurky a ančovičky nakrájejte na malé kostičky a spolu s cibulí dejte do mísy.
– Ančovičky používejte kvalitní a stejně tak i tuňáka. Těch pár korun navíc se vám vrátí v dokonalé chuti. Olej z tuňáka slijte a přidejte do mísy spolu s žervé.
– K dochucení použijte citrónovou šťávu, čerstvý tymián a majoránku zbavených stonků, sůl a pepř.
– Pomazánku namažte na plátky chleba a k finálnímu zdobení použijte čerstvé bylinky, rajčata a kapary.
Když nad tím tak přemýšlíme, jako dětem ( někdy i teď v dospělosti ) nám opravdu stačilo málo ke štěstí. V podstatě všechna naše oblíbená jídla z dětství jsou strašně jednoduchá a rychlá, stejně jako dnešní recept. Pravda, je trochu upravený a asi bychom své babičce museli chvíli vysvětlovat co jsou to kapary, ale i tak jsme si jistí, že by jí to chutnalo a byla na nás pyšná.
Tak si svou dnešní porci dětství užijte a třeba naservírujte i svým dětem, které to taky rozhodně ocení 🙂