Bazalkový spritz - Kitchen story

Bazalkový spritz

K teplému počasí neodmyslitelně patří i dobré, osvěžující pití. S Jirkou si teď dost často po práci sedneme na terasu a popíjíme bazalkový spritz. Už ani nevím, kdy jsme si ho dělali poprvé, ale věřte, že je to osvědčený recept 🙂 Sice je v pití obsažený alkohol, ale pro nás je to spíš taková letní limonáda! A pokud jste podle nás dělali bezový sirup bez cukru, hned ho můžete využít. 

DSC_7406
11
Porce: 2         Čas přípravy: 10 minut
 
hrst čerstvé bazalky
200 ml prosecca
100 ml perlivé vody
40 ml bezového sirupu
šťáva z ½ citrónu
led
 DSC_7421
2

– Čerstvou bazalku dejte do mixéru a rozmixujte ji opravdu na drobno spolu s bezovým sirupem a šťávou z ½ citrónu. Rozmixovaná bazalka dodá nápoji nejen čerstvost, ale především ho krásně provoní.

– Připravte sklenice ve kterých budete spritz podávat a naplňte ji ledem. Na ledu nešetřete a dejte ho tam plnou sklenici. Pokud budete mít ledu málo, začne se rychleji rozpouštět a drink vám bude spíše ředit než chladit. Proto naplňte ledem sklenici do plna.

– Rozmixovanou bazalku smíchejte s perlivou vodou, promíchejte a nalijte do sklenice s ledem.

– Celé těsně před podáváním zalijte proseccem a lehce promíchejte.

TISKNOUT RECEPT

DSC_7417

Stejně jako u každého drinku i tady platí, že ledu není nikdy dost a proto neváhejte a mějte vždy doma nějaký po ruce. Nám sice v mrazáku nezbývá moc místa, ale vždy tam máme alespoň jeden pytel s ledem. Člověk nikdy neví, kdy ho bude potřebovat. S ostatními ingrediencemi už takový problém nemáme 🙂 Bazalka nám krásně roste na terase a bezový sirup máme domácí, na jeho přípravě vůbec nic není, takže si ho klidně můžete udělat sami doma.  A pak vám už k přípravě bazalkového spritzu nic nebrání. 

Ať už si ho uděláte sami pro sebe a nebo pro návštěvu, musím vás předem upozornit, že je to dost návykové 🙂

jmena-marika1