Myslím, že tenhle recept v těchto slunečných dnech opravdu oceníte. Nejde o nic náročného a chuť stojí za to. Nepatříme mezi příznivce jakýchkoliv průmyslově vyráběných limonád a popravdě raději vždy sáhneme po domácí variantě. Možná už taky víte, že si domácí sirupy vyrábíme sami a někteří z vás je od nás už i ochutnali. Letos se můžete těšit na klasiky jako bezový, lipový nebo třeba levandulový. Nově jsme připravili rebarborový a jemný šeříkový, které určitě stojí za vyzkoušení. V tomto receptu jsme ale sáhli po klasice a to bezovém sirupu.
Porce: 4 Čas přípravy: 15 minut 1l vody 60 ml bezového sirupu šťáva z ½ citrónu 3 stonky citrónové trávy + na ozdobu led– Ve varné konvici nechte uvařit 1 litr vody.
– Stonky citrónové trávy rozbijte druhou stranou nože, abyste z něj dostali co nejvíce chuti a nakrájejte stonky vždy na 3 – 4 kusy.
– Do většího džbánu nalijte bezový sirup, šťávu z poloviny citrónu a rozbité stonky citrónové šťávy. Zalijte vařící vodou a nechte luhovat alespoň 10 minut.
– Podávejte vychlazené s ledem a pár stonky citrónové šťávy na ozdobu.
Dobře vychlazený ledový čaj spolu s pár kostkami ledu je naprosto ideální domácí pití. Můžete si ho udělat dopředu a nechat ho pro strýčka příhodu chladit v lednici. Ale věřím, že vám to tam dlouho nezůstane 🙂
Co vy a domácí limonády nebo ledové čaje? Děláte? A jaké patří mezi vaše nejmilejší?