Chef Time Fest - Kitchen story

Chef Time Fest

Když jsme loni poprvé objevili kouzlo Chef Time Festu (fotky a článek z něj najdete zde), tak nějak se vybízelo, že se z toho pro nás stane taková tradice. Začátek tradice, která rozhodně stojí za to! Zrovna včera jsme byli na večeři v restauraci AvantGarde, kde se tento festival jídla odehrává a opět jsme si to skvěle užili. Nejedná se o festival v pravém slova smyslu, je to spíše přehlídka výběru nejlepších kuchařů u nás. A jak nám někteří z nich potvrdili, v kuchyni to jen překypuje testosteronem a egy samotných kuchařů (v dobrém slovasmyslu samozřejmě) a právě díky tomuto vymýšlí neskutečná jídla a kombinace chutí, o kterých se některým z nás ani nezdálo. Já osobně mám dost bujnou fantazii co se jídla týče, ale každý talíř, který mi přistál na stole byl jako pohlazení po duši a ohňostroj pro chuťové pohárky.

Celý večer probíhá tak, že po uvítací skleničce vás usadí u stolu pro 11 lidí, které můžete znát, ale nemusíte. Jedno je však jisté, na konci večera se znát rozhodně budete. Dobré jídlo a pití lidi od nepaměti spojuje a v tomto případě tomu není jinak. Co je ale na tom všem nejlepší, jsou samotní kuchaři, kteří se u vaše stolu v průběhu večera vystřídají a vy máte jedinečnou možnost, poznat člověka, který vám jídlo uvařil. Řekněte mi, koho by nezajímaly postupy, ingredience a tajné triky, které byly při přípravě jídla použity? Já jsem doslova hltal každé slovo, protože je to pro mě obrovská inspirace. 

Kdo nezažije, neuvěří a kdo zažil, rád zažije znovu 🙂 

Screenshot

Titus Eliáš – z restaurace Na kopci připravil Carpaccio z chobotnice
DSC_1601
 
Jan Punčochář – Grand Cru – Treska Skrei a omáčka z raků
DSC_6490
 
Petr Hajný – Park Hotel Popovičky – Černý kořen s kachnou
DSC_1605
 
Jan Kvasnička – AvantGarde Restaurant – Hovězí žebro, pórek, vazovice, bramborové pyré
DSC_1623
 
DSC_1627
Karolína Kocincová – The Mark – Citrón, limeta, med, meringue, rozmarýn
DSC_1631
 
Za mě největší hrdinové večera. Klobouk dolů!
DSC_1641