Když není moc času vymýšlet náročné pohoštění pro návštěvy, ideální variantou jsou bruschetty. Tak jsme si je oblíbili, že se snažíme vymýšlet nové a nové kombinace. Před nějakou dobou jsme sem dávali recept na houbovou, na kterou najdeš recept zde. A skvělá taky byla bruschetta s kozí sýrem a pečenou dýní, odkaz je tady. Těch variant je opravdu nespočet a dnes to bude recept na bruschettu s kozím sýrem a čerstvými fíky! Návštěva si je nemohla vynachválit!
Aperitiv:
Cinzano bianco
citrón
lístky bazalky
Fíkové bruschetty:
bageta
čerstvé fíky
kozí sýr
čerstvý tymián
med
Není na tom nic složitého, bagetu si nakrájíš na tenké plátky, které si opečeš na sucho na pánvi, v troubě a nebo v topinkovači. Kombinace čerstvých fíků a dobrého kozího sýra, je naprosto neodolatelná. Na opečenou bagetu si dej kozí sýr a ne něj na plátky nakrájený fík. Je trošku umění koupit zralé a chutné fíky, ale je jejich sezóna, určitě budeš mít štěstí. Občas však nemusí být dostatečně sladké, proto použij med, který je chuťově podpoří. A nahoru přijdou už jen snítky tymiánu.
Oblíbili jsme si před jídlem dávat nějaký ten aperitiv, který nás naladí na jídlo, které bude následovat. Tentokrát jsme si dali Cinzano bianco. Popravdě, při první zmínce Cinzana se nám vždycky vybavily návštěvy u našich rodičů a babiček, kdy jsme dostali nevychlazený aperitiv ve skleničce, kdy hrana byla obalená v cukru. Zbavili jsme se předsudků a zkusili to trošku jinak. Do skleničky si nalij vychlazené Cinzanno. Musí být opravdu ledově vychlazené, jinak by se mělo podávat ve skleničce společně se spoustou ledu. My jsme si ho lehce zakápli citrónovou šťávou a pro ovonění použili pár lístků bazalky. Opravdu skvělé pití!
A co pro své návštěvy připravuješ ty?