Asijskou kuchyni milujeme pro její jednoduchost, rychlost a že se vždy jedná o lehké jídlo. I vzhledem k Jirkově Crohnově chorobě jsme si na asijské jídlo zvykli poměrně rychle, protože po něm nemívá žádné problémy s trávením. A navíc ? Je to vážně všechno moc dobré 🙂 A tak proč si něco takového nepřipravit i doma.
Ingredience
Porce: 4
Čas přípravy: 35 minut + naložení masa alespoň 1 hodinu
rýžové nudle bún
500g vepřového boku bez kosti
ledový salát
mrkev
salátová okurka
koriandr
perila
Nálev:
2 lžíce třtinového cukru
šťáva z ½ limety
2 lžíce rybí omáčky
½ cibule
2 stroužky česneku
1 cm nastrouhaného zázvoru
2 lžíce slunečnicového oleje
½ lžíce sojové omáčky
sůl, pepř
Omáčka:
2 lžíce cukru
2 lžíce rýžového octa
šťáva z limety
3 lžíce rybí omáčky
4 lžíce vody
2 stroužky česneku
1 malá mrkev
chilli
Postup
- Nejdříve připravte nálev pro naložení masa. V míse smíchejte všechny potřebné ingredience.
- Bůček nakrájejte na tenké plátky o velikosti sousta a naložte je do připraveného nálevu. V lednici nechte uležet alespoň hodinu.
- Nudle uvařte podle návodu. Ledový salát nakrájejte na nudličky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a okurku nakrájejte na plátky.
- Smíchejte všechny potřebné ingredience na omáčku a přidejte do ní česnek a mrkev nakrájejte na tenké plátky.
- Bůček ugrilujte nebo opečte na pánvi z obou stran do zlatova a do křupavých okrajů.
- Maso podávejte s nudlemi, nakrájenou zeleninou, bylinkami a omáčkou.
Jak jste na tom s asijskými jídly vy?
Dobrou chuť
Marika a Jirka