Crumble - Kitchen story

Crumble

Crumble je jeden z těch vděčných dezertů, který vám nezabere moc času na přípravu a navíc ani není náročný na suroviny. Výsledek však vždycky stojí za to. Moc mě baví jeho rozmanitost, co se týká použití ovoce. To se podle sezóny může měnit a vy tak spotřebujete to, co zahrádka nebo farmářské trhy zrovna nabízejí. Pokud ze zahrady máte nějaké přebytky můžete je zamrazit a pak po nich sáhnout v zimě.

 

Ingredience

 

Porce: 4-6

Čas přípravy: 15 minut

Čas pečení: 20-25 minut

 

Na drobenku: 

 

100 g mandlí

100 g ovesných vloček

3-4 lžíce třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

špetka soli

100 g studeného másla + na vymazání formy

 

Náplň:

700 g ovoce ( nektarinky, meruňky, maliny, jahody, borůvky, angrešt )

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce citronové šťávy

 

Postup

 

  • Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
  • Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
  • Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.
  • Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit. Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
  • Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20-25 minut.

 

Tip: Crumble podávejte ještě teplý, ideálně s kopečkem zmrzliny.

 

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz

 

Moc doporučuji crumble podávat ještě teplý s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny. Tenhle dezert si získal naše srdce a stal se takovou stálicí. Navíc je to super recept, když jste třeba na chalupě a nemáte tam váhu. Prostě nakrájíte ovoce, které máte k dispozici, zasypete ho drobenkou a dáte péct. Určitě doporučuji vyzkoušet!

 

Marika