Hodně z vás v tyto dny peče doma různé pečivo a my si pro vás připravili recept na chléb s pestem z medvědího česneku a ovčím sýrem. Tato kombinace se nám opravdu osvědčila. Pokud, ale doma nemáte ovčí sýr klidně ho nahraďte kravským.

Ingredience
Množství: 1 chléb
Čas přípravy: 30 minut + 60 minut kynutí
Pečení: 40- 45 minut
400 g hladké mouky
25 g droždí
200 ml vlažné vody
1/2 lžičky cukru
50 ml slunečnicového oleje
1 lžička soli
K dokončení:
4 lžíce pesta z medvědího česneku
150 g ovčího sýra
Všechny suroviny na tento recept jsme nakoupili na Kosik.cz
Postup
- Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
- Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
- Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
- Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
- Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
- Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40-45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.

Recept na přípravu pesta z medvědího česneku najdete TADY. Pokud zrovna nemáte medvědí česnek po ruce nebo není jeho sezóna, můžete ho nahradit třeba pestem bazalkovým nebo petrželovým.
