Postup
– rýži uvařte podle návodu na obalu. Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.
– cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev, přidejte olej a cibuli. Chvíli restujte, přidejte česnek a restujte dosklovata.
– mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Fenykl nakrájejte na tenké plátky a společně s mrkví přidejte na pánev. Chvíli opékejte a přidejte uvařenou rýži.
– dochuťte nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.
– rozpalte menší pánev s olejem a vyklepněte na ni vejce a pozvolna nechte smažit. Osolte a opřete čerstvě mletým pepřem.Smaženou rýži nandejte na talíř, přidejte osmažené vejce a zasypte klíčky řeřichy.